Espoon Joogayhdistys ry:n säännöt
1 § Yhdistyksen nimi ja kotipaikkakunta.
Yhdistyksen nimi on Espoon Joogayhdistys ry, ja sen kotipaikkakunta on Espoon kaupunki.
Yhdistyksen epävirallinen lyhenne on EJY.
2 § Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot.
Yhdistyksen tarkoitus on tehdä tunnetuksi joogan, ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen tasapainoon ja terveyteen tähtäävää menetelmää. Samalla yhdistys toimii joogan harjoittajien välisenä yhdyssiteenä. Tarkoitustaan toteuttaakseen yhdistys järjestää joogaharjoituksia ja -kursseja sekä tekee joogaa tunnetuksi. Yhdistys voi omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta ja vastaanottaa avustuksia ja lahjoituksia.
3 § Jäsenyys muissa yhdistyksissä.
Yhdistys on Suomen Joogaliitto – Finlands Yogaförbund – The Yoga Federation of Finland -ry -nimisen yhdistyksen jäsen.
4 § Yhdistyksen jäsenet.
Yhdistyksen vuosijäseneksi voi liittyä jokainen henkilö, joka suorittaa yhdistykselle sen vuosikokouksen määräämän jäsenmaksun. Yhdistyksen kokous voi kutsua kunniajäseneksi henkilön, joka on edistänyt ansiokkaasti yhdistyksen toimintaa. Kunniajäsen on vapautettu jäsenmaksusta ja hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa, mutta ei äänioikeutta.
5 § Jäsenen eroaminen ja erottaminen.
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä yhdistyslain mukaisesti. Jäsenen tulkitaan eronneen Espoon joogayhdistys ry:stä, jos hän ei ole maksanut jäsenmaksuaan kahteen vuoteen. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksun maksamatta kahtena peräkkäisenä vuotena tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
6 § Jäsenmaksu.
Yhdistyksen vuosikokous päättää vuotuisen jäsenmaksun suuruuden.
7 § Hallitus.
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään kahdeksan jäsentä. Puheenjohtaja valitaan yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen muut jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan niin, että puolet hallituksen jäsenistä joutuu vuosittain erovuoroon. Erovuoroon joutunut hallituksen jäsen voidaan valita tehtäväänsä uudelleen. Hallitus valitsee sihteerin, taloudenhoitajan ja mahdollisesti tarvittavat muut toimihenkilöt sekä keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus voi tarvittaessa asettaa toimikuntia erityisiä tehtäviä varten.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, mikäli kokouksessa on läsnä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä puolet hallituksen jäsenmäärästä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
8 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai taloudenhoitajan kanssa tai hallituksen tähän määräämä henkilö yksin.
9 § Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
1O § Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä helmi-toukokuussa. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous tai hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai vähintään 1/10 äänioikeutetuista jäsenistä vaatii sitä hallitukselta kirjallisesti ja erityisesti ilmoitettua asiaa varten. Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella vuotuisen jäsenmaksun maksaneella jäsenellä yksi ääni. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä, mikäli näissä säännöissä ei ole toisin määrätty. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa ja lippuäänestyksissä arpa. Lippuäänestys on suoritettava, jos yksikin jäsen sitä vaatii.
11 § Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Kokouskutsu lähetetään kirjeitse tai sähköpostitse jäsenten ilmoittamiin osoitteisiin.
12 § Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus
8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle
9. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle toiminnan varatarkastaja.
10. Valitaan yhdistyksen edustajat Suomen Joogaliitto ry:n kokouksiin.
11. Käsitellään muut kokouskutsussa ilmoitetut asiat.
13 § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (¾) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
14 § Varojen käyttö yhdistyksen purkautumisessa tai lakkautumisessa
Jos yhdistys puretaan tai lakkautetaan on sen mahdollinen omaisuus, sen jälkeen, kun yhdistyksen velat on maksettu, luovutettava Suomen Joogaliitto - Finlands Yogaförbund - The Yoga Federation of Finland ry:lle tai jollekin muulle näissä säännöissä määritellyn tarkoituksen hyväksi toimivalle rekisteröidylle yhdistykselle.